Cel mai vechi hotel din lume, este o afacere de familie transmisă peste generații de 1314 ani

Verde verdeNishiyama Onsen Keiunkan (西山 温泉慶 雲 館) este un „hotel de primăvară” în Hayakawa, Japonia. Fondată în anul 705 de către Fujiwara Mahito, fiul unui consilier al celui de-al 38-lea împărat al Japoniei, este cel mai vechi hotel și una dintre cele mai vechi companii aflate în funcțiune. 

În 2011, hotelul a fost recunoscut oficial de către Guinness World Records drept cel mai vechi hotel din lume. A fost 

continuu operat de 52 de generații din aceeași familie de peste 1300 de ani, fiind modernizat încet cu fiecare epocă care a trecut. „La fel ca familia din spatele afacerii, izvorul fierbinte al lui Nishiyama Onsen Keiunkan curge fără întrerupere”

 

Watani nu yu

Keiunkan se află la poalele Munților Akaishi. De la înființarea sa, ryokan-ul* a fost  aprovizionat cu apă termala din zona, iar ultima renovare a avut loc în 1997.

 Oaspeții se pot bucura de preparate din bucătăria locală, incluzând carnea de vită Koshu de rang A5**, pregătită de bucătar-șef premiat. Oaspeții pot profita de saună, precum și de băile publice în aer liber. 

Izumi petrecând cu o baie în aer liber Cameră specială Mt.

Cu acest tip de longevitate, nu este deloc surprinzător faptul că hotelul a fost numit cel mai vechi din lume de către Cartea Recordurilor Mondiale Guiness . (interesant, cel de-al doilea cel mai vechi hotel din lume – Hoshi Ryokan, care a început 13 ani mai târziu – este, de asemenea, în Japonia, la aproximativ șase ore de mers cu mașina de Keiunkan și lângă Marea Japoniei.)

Istoria hotelului a inclus o diversitatea foarte mare de oaspeti incluzand politicieni si samurai.

Galeria de imagini a proprietăţii

Hotelul Nishiyama Onsen Keiunkan și grădina

Trucul pentru longevitatea hotelului pare să fie experiența de familie (și expertiza) în conducerea unei organizații de servicii. Practic fiecare revizuire a sediului pe Trip Advisor se încadrează în câmpurile „excelent” sau „foarte bun”.  

„Personalul a fost extrem de atent”, a scris un oaspete din trecut , adăugând „cu adevărat răsfățat”.

„O sejur minunat, atât pentru stomac cât și pentru ochi. Personal plăcut, cu abilități bune de limba engleză. Atmosferă deosebit de specială în hotel, un loc unde puteți găsi pace. Peisaje grozave și oportunități pentru plimbări în munți.” – turisti norvegiani, 25 iulie 2018

„Am ales inițial Keiunkan, deoarece deține steagul oficial ca fiind cel mai vechi hotel din lume – fondat și condus continuu de familia Fujiwara din anul 705. Dar cel mai mare lucru a fost serviciile uimitoare, ospitalitatea calda si prietenoasa – si OMG mancarea!  Camera uriașă și cu priveliștea spre râul Hayakawa, uimitor, albastru, stâncos. Am deschis toate ferestrele pentru a asculta sunetul râului / pădurii toata noaptea și am văzut cerbi care coborau lângă râu chiar în fața camerei noastre.” –  

„Este un hotel incredibil atât din punct de vedere al locației, cât și al experienței. Singurul dezavantaj fiind costul de ședere, fiind de departe cel mai scump cazări pe care am rămas în orice loc din lume. Cu toate acestea, sesurul a fost frumos, serviciile copleșitoare, imersiunea în experiența pur și simplu extraordinară. Sper că sunt destul de norocos să-l mai experimentez din nou într-o zi” – turist din Australia, noiembrie 2018

Nishiyama Onsen Keiunkan are 37 de camere (unele cu băi în aer liber și altele cu o „platformă de vizionare a lunii”), iar prețurile încep de la 52.000 de yeni – aproximativ 439 de dolari – pe noapte

* Un ryokan este un han tradițional japonez. De obicei, veți găsi băi publice, zone comune unde vă veți putea relaxa și camere cu pardoseală din paie și saltele futon. La cină veți savura mai multe feluri de mâncare. Ca și în cazul hotelurilor, există mai multe tipuri de ryokane, de la cele mai economice la cele mai luxoase. Acum câteva secole, ryokanul adăpostea gratuit pe călătorii în căutarea odihnei după ce parcurseseră un drum lung. În prezent, acesta este un loc foarte apreciat pentru relaxare, datorită izvoarelor sale termale.

**A5 este nota maxima de calitate acordata de sistemul japonez de evaluare a carnii de vită. „Este rara atingerea rangului A5 de aceea acest tip de carne nu este vândut în magazinele de băcănie, deși poate fi găsit la magazinele de lux. Cel mai adesea, carne de vită cotata A5 este dat cadou, sau gatita la ocazii foarte speciale.” – Joe Heitzeberg, Co-fondator și CEO al Crowd Cow

Surse de informare:

Comments are closed