Intitulată „European Family Business Week“, Summit – ul a avut loc între 25 si-28 mai 2021.
In fiecare zi, EFB (European Family Business) a găzduit o discuție, explorarea o zonă subiect diferit cu factorii de decizie politică de nivel superior, proprietarii de afaceri de familie și cadre universitare pentru a partaja lor expertiză cu proprietari de top ai afacerilor familiale din întreaga Europă.
Unul dintre punctele culminante ale Summit-ului din 2021 a fost interviul cu vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis. În ceea ce privește strategia Comisiei de a sprijini companiile prin fonduri de recuperare ale UE în timpul pandemiei Covid-19, VP Dombrovskis a subliniat că toate măsurile viitoare ale Comisiei Europene vor viza sprijinul pentru întreprinderile familiale, IMM-urile și antreprenorii.
În ceea ce privește transferurile de afaceri, vicepreședintele Dombrovskis a împărtășit publicului un mesaj clar, „ Comisia Europeană a realizat importanța reducerii posibilelor bariere în calea transferurilor de afaceri de succes pentru întreprinderile familiale”.
Găsiți comunicatul de presă al EFB privind intervenția vicepreședintelui Valdis Dombrovskis – „Agenda comercială a UE poate ajuta companiile europene să-și accelereze recuperarea de la Covid-19“:
https://www.europeanfamilybusinesses.eu/mediaroom/187/33/EFB-Press- lansează-VP-Dombrovskis-la-EFB-Summit-2021
Domnul Andrew Keyt, profesor clinic în afaceri familiale, președinte al Keyt Consulting, a susținut cuvântarea sa despre „Moștenirile care durează: susținerea valorilor în generația următoare”. Dl Keyt a oferit o perspectivă profundă asupra impactului ascuns al întreprinderilor de familie dincolo de cifre și financiare. El a subliniat contribuțiile uriașe aduse de întreprinderile de familie și a arătat câteva exemple clare și fapte având în vedere importanța lor. Apoi, dl Keyt a oferit câteva idei stimulative asupra valorilor ca bază și unul dintre pilonii principali ai fiecărei afaceri de familie. Mai mult, el a reflectat asupra unora dintre cele mai presante provocări pentru afacerile de familie din epoca modernă.
Asociația Family Business Network România reunește un număr de 27 de membri, număr ce este în creștere. Acești membri sunt lideri de piață în mai multe ramuri ale economiei naționale, cu o cifră de afaceri de circa 3 miliarde de Euro pe an și circa 18.000 de angajați. Președintele Family Business Network România este domnul Florin Madar, proprietar și CEO al afacerii de familie TEMAD și, alături de doamna Anca Vlad (Fildas/Catena), Adrian Mihai (FAN Courier) și Dan Ștefan (Autonom), Gabriel Marin (Omnilogic) și Mihaela Hărșan (Secretar General) formează Consiliul Director Family Business Network România.
La acest moment, din Family Business Network România fac parte 27 de companii: ADREM INVEST, AGRICIN, ALL ELECTRICS 95, AMSET, ARENA CITY CENTER, AUTONOM, BOG’ART, CRIS-TIM, DINAMIC 92, DMF POLIPLAST, ELECTRA, EXIMTUR, FAN COURIER, FILDAS-TRADING, GLOBAL VISION, IVATHERM, MB TELECOM, M&M PRODUCT, NOVAINTERMED, OMNILOGIC, PIAȚA DE GROS, SECPRAL PRO INSTALAŢII, TECNOSTAR CONSULTING, TE-ROX PROD, TEMAD CO, TESTER GRUP, TRANSAVIA.