Vulnerabilitatea, favorizeaza inovare la locul de muncă

Nu poți îmbunătăți, schimba sau inova fără asumarea de riscuri!

Daring Greatly de Brene Brown”Într-o lume în care nemultumirea domină și sentimentul de frică a devenit o a doua natură, vulnerabilitatea este subversivă. Este incomod. Este chiar și puțin periculos uneori. Și fără îndoială, daca acceptam asta înseamnă că există un risc mult mai mare de a fi criticat sau de a ne simți rănit. Dar când ne dăm înapoi și ne examinăm trairile, vom descoperi că nimic nu este la fel de inconfortabil, periculos sau dureros decat să stăm pasivi și să ne întrebăm cum ar fi dacă am avea curajul să pășim în arenă. Daring Greatly  este o practică și o viziune puternică pentru a ne lăsa descoperiti”, spune Brene Brown, despre   Îndrăzneala si despre de teza că vulnerabilitatea este cea mai mare măsură a curajului nostru.

Intelegem astfel ca frica de vulnerabilitate ne poate împiedica să ne atingem întregul potențial, atât la locul de munca, cât și în viata noastra privata. Cu alte cuvinte, nu poți inova fără a recunoaște incertitudinea. Și, făcând acest lucru, acceptați vulnerabilitatea ca parte a procesului. Vulnerabilitatea este aici pentru a vă aminti că ar putea la fel de bine să nu funcționeze în cele din urmă, dar că încă merită o incercare chiar si dupa esec. Pentru ca atunci când nu există toleranță pentru eșec, nu poate exista inovație. Este în puterea noastră să dezvoltăm culturi corecte definite la locul de muncă. Culturi care să încurajeze asumarea riscurilor, să accepte încredere versus condamnare și colaborare versus competiție . Este responsabilitatea noastră ca angajați și manageri să cultivăm o cultură în care toate ideile sunt respectate și apreciate pentru ceea ce sunt cu adevărat: diamante pure care au nevoie de lustruire.

Iata ce putem face:

Cresteti atenția – Recunoașteți și lucrați cu micile momente de vulnerabilitate. Ascultă-ți rușinea, explorează emoțiile, gândurile și declanșatoarele pe care le trăiești în momentele de mare expunere. Conștientizarea de sine va pune în lumină motivele pentru care acționați în anumite moduri și vă va ajuta să contestați limitele neliniștii și anxietății tale.

Nu te ține de un ideal –  Cu cât ne ținem mai mult de idealuri imposibile, cu atât este mai ușor să renunțăm. Când nu vrem să fim percepuți ca imperfecți, pur și simplu ajungem să nu ne arătăm niciodată și să pierdem ocazia de a fi văzuți, oportunitatea de a scoate în lume idei imperfecte, dar uimitoare. Brown rezumă perfect atunci când spune „perfecționismul este un scut de 20 de tone – credem că ne va proteja, dar ne împiedică să fim văzuți” .

Fii clar cu privire la valorile tale – Să știi de ce ai făcut ceva în primul rând îți va da curajul necesar să te pui acolo sau, în caz contrar, te va ajuta să te ridici atunci când eșuezi și să încerci din nou. Și din nou. Și din nou.

A fi curajos și a ne prezenta în moduri oneste ne ajută să devenim mai conștienți de ideile și valorile care ne ghidează viața. De asemenea, îi face pe cei din jurul nostru să fie puțin mai curajoși.

Vulnerabilitatea este starea in care oamenii isi pun impreuna emoriile si capacitatile iar rezultatele pot fi fabuloase.

undefined

Casandra Brené Brown (născut în 1965) este un profesor, lector, autor și gazdă de podcast american. Brown deține Catedrul Brené Brown Endowed al Fundației Huffington la Colegiul Absolvent de Asistență Socială a Universității din Houston și este profesor invitat în management la McCombs School of Business de la Universitatea Texas din Austin .

 

 

 

Comments are closed