Videoconferinta Legal & Tax – editia a 6-a: Care va fi impactul PNRR în economie şi business, care sunt schimbările fiscale şi legislative care vor veni?
Evenimentul este organizat online, se va desfăşura în intervalul 09:30-12:30 şi va fi transmis live pe ZF.ro şi pe pagina de Facebook a ZF (disponibilă aici).
Sesiunea plenară: Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pe înţelesul tuturor
-
Fondator, Reţeaua Privată Regina Maria şi Enayati Medical City
Doctor şi antreprenor în sănătate de 25 de ani, dr. Wargha Enayati este fondatorul Reţelei Private Regina Maria şi al Enayati Medical City, primul oraş medical din România care cuprinde spital integrat de oncologie, spital de geriatrie, cel mai mare ambulatoriu cu 50 de cabinete şi un centru rezidenţial pentru vârstnici.
De origine germană, dr Enayati a început Facultatea de Medicină în Regensburg, Germania şi a absolvit Facultatea de Medicină de la Cluj. Specializarea de cardiologie a făcut-o la spitalul Fundeni din Bucureşti. S-a născut în 1964 în Germania, provine dintr-o familie de origine iraniană, şi are triplă cetăţenie: Germană, Iraniană, Română. A venit în România în 1983, în plin regim comunist.
-
Preşedinte şi CEO, Grupul MedLife
Mihai Marcu este Preşedinte şi CEO al Grupului MedLife, liderul pieţei de servicii private de sănătate din România. A lucrat 11 ani în sistemul bancar, fiind vicepreşedintele RoBank (OTP în prezent) la vârsta de 30 de ani. A deţinut această funcţie până în 2004, când preia conducerea afacerii de familie, MedLife, companie care, sub managementul lui Mihai, a devenit ulterior prima firmă de servicii medicale listată la Bursă.
Abilităţile de leadership şi management l-au adus pe Mihai în numeroase topuri de business naţionale şi internaţionale, fiind recunoscut drept unul dintre antreprenorii şi liderii cu notorietate naţională care a adus plus valoare comunităţii româneşti.
-
fondator şi Director General, Centrul Medical Provita
Dr. Ovidiu Nicolae Palea a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti în anul 1989 şi a finalizat apoi un program de rezidenţiat cu specializarea în Anestezie în cadrul George Washington University Hospital, Washington DC, SUA în anul 2003. Un an mai târziu a finalizat un program de cercetare (fellowship) în Terapie Intensivă în cadrul aceluiaşi spital, unde a continuat să lucreze până la sfârşitul anului 2007, când a revenit în România.
În 2011, a deschis un centru medical în domeniul terapiei durerii, fiind primul român acreditat în Terapia Durerii de către World Institute of Pain în august 2017. În anul 2018, centrul medical pe care l-a înfiinţat a devenit singura unitate de instruire medicală din Europa de Est şi Centrală care a fost acreditată ca unitate de instruire de către Societatea Europeană de Anestezie Regională şi Terapie a Durerii.
-
Partener şi Coodonator al Practicii de Achiziţii Publice şi PPP, NNDKP
Adina Chilim-Dumitriu este unul dintre cei mai reputaţi avocaţi români din domeniul achiziţiilor publice, PPP, drept societar şi fuziuni şi achiziţii, cu peste 24 de ani de activitate profesională. Asistă atât companii publice, cât şi private în cadrul procedurilor de achiziţii publice, precum şi în legătură cu implementarea contractelor de achiziţie publică. De asemenea, are o vastă experienţă în pregătirea şi gestionarea plângerilor izvorâte în cadrul procedurilor, atât în ceea ce priveşte rezultatul acestora, cât şi în legătură cu cerinţele cuprinse în documentaţia de atribuire. Fiind specializată în acordarea de asistenţă juridică în legătură cu aspecte care necesită cunoştinţe şi abilităţi tehnice, în particular în industrii puternic reglementate, Adina este implicată şi în proiecte şi tranzacţii în sectoare precum cel al construcţiilor (căi ferate şi drumuri), industria auto, domeniul agricol, telecomunicaţii, precum şi fabricarea de produse militare şi cu dublă utilizare, reglementări compensatorii, apărare / achiziţii cu dublă utilizare. Adina este recunoscută ca “Market Leader” şi „Leading Individual” de toate ghidurile internaţionale relevante pentru domeniul juridic.
-
Partener şi Coordonator, NNDKP Consultanţă Fiscală
Alina Timofti este unul dintre cei mai apreciaţi consultanţi fiscali din România, cu o experienţă profesională de peste 23 de ani în domeniu. Este Tax Partner şi unul dintre coordonatorii NNDKP Consultanţă Fiscală. Asistă clienţi din industrii puternic reglementate, precum infrastructură şi transport, industria farmaceutică, tehnologie, energie şi resurse naturale, sectorul industrial sau construcţii. Ghiduri internaţionale de specialitate, precum The European Legal 500 sau Chambers and Partners o recunosc pe Alina drept un Consultant Fiscal de top în România, fiind inclusă de acestea în categoria Leading Individual. Ea este membru al grupurilor de lucru ce consiliază Ministerul de Finanţe cu privire la modificarea Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală. În plus, este membru fondator al NNDKP CELF – Centrul de Excelenţă în Litigii Fiscale.
-
Partener şi Coordonator, NNDKP Consultanţă Fiscală
Marius Ionescu este unul dintre cei mai apreciaţi consultanţi fiscali din România, cu o experienţă profesională de peste 23 de ani în domeniu. Este Tax Partner şi unul dintre coordonatorii NNDKP Consultanţă Fiscală. Marius asistă clienţii din industrii precum energie, producţie, domeniul imobiliar, distribuţie, retail, sectorul minier, industria auto sau fonduri de investiţii. Experienţa sa profesională este recunoscută de ghiduri internaţionale de specialitate, precum The European Legal 500 sau Chambers and Partners, fiind inclus în clasamentele realizate de acestea. Marius este membru al grupurilor de lucru ce consiliază Ministerul de Finanţe cu privire la modificarea Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală. Este membru fondator al NNDKP CELF – Centrul de Excelenţă în Litigii Fiscale.
-
Partener, NNDKP Consultanţă Fiscală
Silviu Bădescu are o experienţă de 19 ani în servicii de consultanţă fiscală şi contabilitate. Silviu este specializat în domenii precum consultanţă fiscală în procese de restructurare, revizii fiscale, litigii fiscale şi consiliere acordată în cursul controalelor fiscale, preţuri de transfer. El acordă servicii de consultanţă fiscală în diverse proiecte pentru companii care activează in domenii precum petrol şi gaze, infrastructură şi transport, energie şi utilităţi, sectorul auto, retail, domeniul imobiliar, media şi divertisment, procesarea cărnii, IT. Silviu este Consultant Fiscal autorizat şi membru ACCA, precum şi membru în grupul de fiscalitate din cadrul AmCham. El este apreciat de publicaţia internaţională The Legal 500, care îl recomandă pentru experienţa sa (2020 şi 2021).
-
Partener, NNDKP Consultanţă Fiscală
Lucian Barbu are 18 ani de experienţă în asistarea clienţilor români şi din străinătate în proiecte precum structurarea fiscală a operaţiunilor şi întocmirea de proceduri fiscale, revizie fiscală, reorganizări de societăţi sub forma fuziunilor şi divizărilor, dar şi în acordarea de consultanţă în cursul controalelor fiscale şi în legătură cu preţurile de transfer. Lucian a acordat asistenţă în cadrul unei game variate de proiecte pentru clienţi din sectoare precum petrol şi gaze, domeniul imobiliar şi al construcţiilor, auto, jocuri de noroc, retail, producţie industriala şi infrastructură. Lucian este membru CCF şi este activ în cadrul comitetelor relevante ale AmCham si FIC. El este apreciat de publicaţia internaţională The Legal 500, care îl menţionează în editorialul său (2020 şi 2021).
-
Partener, NNDKP Consultanţă Fiscală
Alexandru Aparaschivei are o experienţă de peste 15 ani în fiscalitate, fiind specializat în domeniul TVA. El coordonează practica de impozitare indirectă a NNDKP Consultanţă Fiscală, realizând diverse proiecte de fiscalitate: consultanţă, suport în timpul controalelor şi disputelor fiscale, tranzacţii, conformare în domeniul TVA, training-uri personalizate. Alexandru este implicat semnificativ şi în aspecte de procedură fiscală, în particular în zona de facilităţi la plata taxelor (eşalonări, restructurări, amnistii, etc.). De asemenea, el are experienţă în impozitare internaţională, impozite specifice şi taxe locale. În activitatea sa, Alexandru lucrează pentru clienţi din toate industriile, cu precădere în energie şi resurse naturale, produse industriale, servicii financiare şi retail şi bunuri de larg consum. Alexandru este Consultant Fiscal autorizat şi membru în diferite grupuri de lucru tehnice care colaborează cu autorităţile române la elaborarea de proiecte legislative în domeniul fiscalităţii. Experienţa sa profesională este apreciată de publicaţia internaţională The Legal 500, care îl menţionează în editorialul său (2021).