Iulian Stanciu, eMAG: Cu cât descentralizezi mai mult, cu atât te mişti mai repede

Stanciu spune că puterea de munci şi creativitatea locală sunt marile competenţe care pot fi modelate de un sistem de educaţia adaptat pentru a produce valoare adăugată mare, cu accent pus pe educaţia financiară timpurie

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi text care spune „FIRSTBANK The American Way ZIARUL FINANCIAR Û PENTRU BUSINESS. TOTUL ESTE BUSINESS LECTII DE BUSINESS 19 august joi,19august2021,ora15:00 2021, ora 15:00 lulian Stanciu eMAG Roxana Petrescu Ziarul Financiar URMĂREȘTE EMISIUNEA PE ZF.RO, FACEBOOK ȘI YOUTUBE ZIARUL FINANCIAR”„La nivel naţional trebuie să ne uităm cum se schimbă contextul. Avem două indicii foarte importante în PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă). Astfel, 37% din bani se duc în zona economie verde şi 20% pe partea de tranziţie digitală. Aceste două zone vor redefini economia, în general. Economia digitală reprezintă un procent din fiecare ramură economică a României, în sănăttate, în educaţie, în retail. Nu vorbim numai de soft. Economia digitală va ajunge principalul driver de creştere economică al României“, a mai spus Stanciu.

Lecţii de Business de la Iulian Stanciu, preşedintele executiv eMAG

  1.  „Când ai 1.000 de oameni care iau decizii rapid, lucrurile funcţionează rapid. Dă acces la date şi descentralizează procesul decizional.“
  2.  „Accesul la informaţie este extrem de valoros. Aici trebuie să investeşti pentru a putea să te dezvolţi.“
  3.  „Învaţă, citeşte, fă cursuri. Nu reuşeşti să faci foarte mult doar cu o facultate. Trebuie să înveţi toată viaţa pentru a te diferenţia, altfel îţi vinzi doar munca.“
  4.  „Nu există o zonă de confort. Când nu mai investeşti în afacerea ta, te vei duce în jos. Concurenţa este extraordinar de mare.“
  5.  „Este foarte important să ţinteşti sus în momentul în care te apuci de un business. Dacă nu ţinteşti sus, şansa de a ajunge acolo este destul de mică.“
  6.  „Nerespectarea promisiunilor este cea mai mare greşeală în afaceri.“
  7.  „Profitul nu e chiar atât de important pe termen lung precum cash-ul. Cash is king, asta te ţine în business sau te scoate.“
  8.  „Întotdeauna trebuie să faci ceea ce îşi doreşte clientul tău, chiar dacă ar putea să te coste, chiar dacă nu câştigi niciun ban. Este o construcţie pe termen lung.“
  9.  „Avem două indicii foarte importante în PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă). Astfel, 37% din bani se duc în zona economie verde şi 20% pe partea de tranziţie digitală. Aceste două zone vor redefini economia.“
  10.  „Economia digitală va ajunge principalul driver de creştere economică al României.“

Comments are closed