Cu un PIB/ capita de 8.000 de euro la nivelul anului 2016, regiunea de dezvoltare Centru, formată din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, este a treia cea mai „bogată“ zonă din România, după București-Ilfov și Vest, regiuni care de altfel trag mult în sus media națională, care a ajuns la 8.600 de euro per locuitor, după cum arată datele agenției europene de statistică Eurostat.
La Brașov, proiectul unui aeroport trenează de mai mulți ani – pista de decolare-aterizare a fost deja construită, momentan stă nefolosită, iar lucrările ar putea fi reluate anul acesta. „Infrastructura rutieră, căi ferate și aviatică (pentru Brașov) și învățământul tehnic de nivel mediu (liceu tehnic aplicat, școli profesionale)“ sunt elemente care ar putea amplifica dezvoltarea regiunii Centru, spune domnul Florin Madar – Președintele FBN România si fondator al grupului Temad
De remarcat că, într-o perioadă în care populația României scade de la an la an, Brașovul este unul dintre puținele județe din țară care a reușit să-și mențină constant numărul de locuitori în ultimii cinci ani – circa 550.000 de persoane, potrivit INS. Până la urmă, infrastructura și retenția populației și a forței de muncă calificate rămân principalele provocări care ajung să pună bețe în roate strategiilor de dezvoltare ale investitorilor, fie ei străini sau locali. Indiferent de numele regiunii de dezvoltare.
Sursa NewMoney 14 mai 2018