Creșterea superioară și rentabilitatea au fost o caracteristică a companiilor deținute de familie de-a lungul timpului și acționează ca un fundal pentru depășirea performanțelor pieței bursiere. Raportul Familiei 1000 evaluează de ce.
Întreprinderile de tip familial – în care fondatorii sau urmașii dețin cel puțin 20% acțiuni directe sau în care drepturile de vot deținute de fondatori sau descendenți sunt de cel puțin 20% – continuă să genereze o creștere mai puternică decât cea a colegilor lor non-familiali.
Companiile de familie cresc mai repede
Raportul arată că prima de creștere a veniturilor pare relativ robustă în toate regiunile principale. Acest lucru pune în mod clar baza pentru o performanță financiară globală superioară, care la rândul său susține aprecierea puternică a prețului acțiunilor.
Raportul Familiei CS 1000
Acest raport a fost publicat în septembrie 2018 și este a doua ediție: reconfirmă concluzia de anul trecut că întreprinderile aflate în proprietatea familiei tind să depășească piețele de capital mai mari, bazate pe o bază de date de 1.015 de companii deținute de familie. Raportul analizează motivele pentru care este cazul. Există, de asemenea, o analiză a structurilor de guvernanță și impactul acestora asupra performanței. Raportul analizează, de asemenea, perioadele în care întreprinderile aflate în proprietatea familială au avut o performanță scăzută în ultimii 12 ani, precum și o defalcare regională pentru EMEA, APAC și America de Nord.
Baza de date Family 1000
Credit Suisse Family 1000 este o bază de date globală de proprietate a unei mii de companii construite pe baza „bottom-up” de către analiștii Credit Suisse și lansată în 2017. Companiile de familie au fost definite ca:
• Participarea directă de către fondatori sau descendenți este de cel puțin 20%; sau
• Dreptul de vot deținut de fondatori sau descendenți este de cel puțin 20%.
Despre instituția de cercetare Credit Suisse
Institutul de Cercetări Credit Suisse este un think-tank al Credit Suisse. Institutul a fost înființat în urma crizei financiare din 2008, cu scopul de a studia evoluțiile economice pe termen lung, care au – sau promite să aibă – un impact global în cadrul și dincolo de sectorul serviciilor financiare.